Паломництво знам’янчан Західною Україною

Паломники з м. Знам’янки та сіл району, близько 20 людей, що на Кіровоградщині завершили своє паломництво Західною Україною. Головна мета поїздки – відвідати Чудотворну ікону Зарваницької Матері Божої та помолитися за мир в Україні у відпустовому місці с. Зарваниця.

Усі учасники прощі мали можливість заглибитись в історію Середньовіччя у Кам'янець-Подільській та Хотинській фортецях. Далі відвідали Кришталеву печеру с. Кривче та Джуринський водоспад с. Нирків.

13-14 липня Загальнонацінальна проща у с. Зарваниця, де всі притулилися до Чудотворної ікони Зарваницької Матері Божої, помолилися за мир в Україні та у своїх наміреннях, скупалися у джерелі св. Анни, помолилися стації Хресної дороги та найбільш захоплюючим було відвідування гробу Господнього (Український Єрусалим).

Наступним нашим кроком були Карпати. Відвідали залізничний міст Віадук (Ворохта), згадали історію про Олексу Довбуша, пройшлися його скалами. Піднявшись на г. Маковицю (984 м) та полонину, побачили як випасають овець, посмакували різними видами сиру, бринзи… А спустившись вниз, кожен відчув себе рибалкою – ловивши гірську форель.

Наступний день був найекстримальнішим – наша група піднялася на г. Говерлу (2061 м), за що кожен отримав медаль "Я підкокив/-ла Говерлу 2019".

Група молилася у різних храмах, каплицях; побачила будинок, у якому проживав Іван Франко, музей-будинок, де знімали фільм "Тіні забутих предків" с. Криворівня.

Дуже гарне ремесло збереглося у горах – ткання ліжників з овечої шерсті. У с. Яворові, що на Косівщині, одна із майстринь Ганна Копильчук провела нам майстер-клас по виготовленню ліжників.

У нашій подорожі були різні ринки, але найзахоплюючим був Коломийський ринок вишиванок. Знам'янщина вкотре збагатилася вишиванками.

Останній день подорожі – м. Чернівці. Притулилися до ікони "Надія безнадійним", подякували Матері Божій за подолані кілометри. Відвідали Чернівецький національний університет (1875 р) та музей "Побуту та архітектури".

Завершальною зупинкою був Вінницький музичний фонтан.

Подорож тривала 8 днів, подолано 2012 км.

Прес-служба Одеського екзархату

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *