Майже усі організатори, які займалися формуванням громад, перемогли у …

Майже усі організатори, які займалися формуванням громад, перемогли у перших виборах ОТГ 30 червня, – брифінг

Про це сьогодні, 23 липня, під час брифінгу для ЗМІ повідомив директор Луганського центру розвитку місцевого самоврядування Ігор Агібалов.

Зокрема, він зазначив, що на перших виборах у восьми об’єднаних територіальних громадах області перемогли практично ті люди, які займалися формуванням самих громад.

«Наразі у громадах відбуваються перші сесії, формуються виконавчі комітети, а в серпні заплановано розробити стратегічний план розвитку та сформувати бюджет», – повідомив Ігор Агібалов.

Також під час брифінгу спікер навів дані щодо реалізації реформи з децентралізації в Луганській області.

«30 червня відбулися перші вибори депутатів сільських, селищних об’єднаних територіальних громад і відповідних сільських і селищних голів у восьми ОТГ. Тобто, сьогодні в області діють вже 17 громад. Ще заплановано провести вибори у п’яти громадах, – розповідає він. – Територія області вже на 50 відсотків охоплена громадами. А це 32 вдісотки населення Луганщини».

На жаль, дуже мала активність у цьому напрямі в Міловському і Попаснянському районах.

«Вважаю, що у містах області відбувається гальмування процесів створення громад», – зауважив спікер.

Ігор Агібалов зазначив, що наші громади мають привабливий і позитивний туристичний потенціал.

«Завтра до нас для обміну досвідом завітають делегації з Дніпропетровської та Черкаської областей. Насамперед, вони побувають у першій об’єднаній територіальній громаді України – Новопсковській», – повідомив він.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *