Родини з Новопсковської та Білокуракінської громад долучились до тренінгу …

Родини з Новопсковської та Білокуракінської громад долучились до тренінгу «Активна реабілітація. Роль батьків та опікунів»

У Вінниці відбувся Всеукраїнський навчальний семінар-тренінг для батьків та опікунів дітей/дорослих з важкими формами інвалідності «Активна реабілітація. Роль батьків та опікунів».

Захід відбувся в рамках Всеукраїнської програми Національної Асамблеї людей з інвалідністю України «Сприяння розвитку громадського руху жінок з інвалідністю та батьків, які виховують дітей з інвалідністю».

Участь у семінарі взяли активні батьки дітей з різними видами інвалідності з різних областей.

Від Луганської області захід відвідали родини з Новопсковської, Білокуракінської об’єднаних територіальних громад, а також родини, які мають статус ВПО та мешкають в Київській області.

«Основною метою заходу було підготувати опікунів та людей з інвалідністю до самостійного проживання у громаді, навчити їх долати труднощі, які пов’язані з ізоляцією їхніх родин, складнощі спілкування, самореалізації та інші соціально-побутові перешкоди», – зазначила директор Луганського обласного центру соціокультурної адаптації молоді з обмеженими фізичними можливостями Тетяна Баранцова.

Організатори – Національна Асамблея людей з інвалідністю України (НАІУ) та Вінницька обласна громадська організація «Асоціація захисту та допомоги людям з інвалідністю «Відкриті серця». Логістика – Луганська обласна молодіжна ГО «АМІ-Схід», Луганський обласний центр соціокультурної адаптації молоді з обмеженими фізичними можливостями за підтримки управління молоді та спорту Луганської облдержадміністрації.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *