У Краматорську пройшов круглий стіл, присвячений залученню інститутів …

У Краматорську пройшов круглий стіл, присвячений залученню інститутів громадянського суспільства до надання соціальних послуг, який був ініційований Донецькою облдержадміністрацією та благодійною організацією «Карітас Краматорськ». Участь у роботі круглого столу взяли представники БО «БФ «Карітас Краматорськ», департаменту соціального захисту і департаменту інформаційної та внутрішньої політики Донецької ОДА, структурних підрозділів Краматорської міської ради та громадських організацій, які працюють у Донецькій області.

Головною темою обговорення стала імплементація нового Закону України «Про соціальні послуги». Закон передбачає залучення громадських формувань для реалізації державних програм з соціального захисту населення та для адресної допомоги особам. Про особливості Закону та механізми його реалізації присутнім розповів заступник начальника управління у справах пільгової категорії громадян – начальник відділу реалізації пільг департаменту соціального захисту населення Донецької ОДА Дмитро Пожарський.

«Наразі для нас принципове значення має моніторинг стану сфери надання соціальних послуг та визначення пріоритетних напрямків роботи, у яких громадські організації та влада всіх рівнів можуть максимально ефективно співпрацювати. Також ми маємо об’єднати усі громадські формування Донеччини задля того, щоб наша робота дійсно приносила користь людям. Окрім цього, деякі організації мають стати надавачами соціальних послуг», – наголосив фахівець з адвокації «БФ «Карітас Краматорськ» Роман Циганій.

За результатами круглого столу, учасники вирішили розробити план спільних дій та винести стратегію надання соціальних послуг на громадські обговорення.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *