Встановлені особисті дані 4 російських розвідників 417го ОРБ, які брали участь в окупації Грузії

Волонтери міжнародної спільноти InformNapalm знайшли докази того, що в окупації міст Горі та Цхінвалі в 2008 році брав участь 417-й окремий розвідувальний батальйон ЗС РФ. Волонтери зібрали та встановили особисті дані 4 військовослужбовців-розвідників, деякі з них вели соціальні сторінки під псевдонімами, проте їх також вдалось ідентифікувати через друзів та родичів.  

15-16 серпня 2008 року було підписано “план Медведєва-Саркозі”, за яким Росія повинна була вивести свої війська з Грузії. Натомість Росія створила в Грузії дві окупаційні військові бази і час від часу пересуває лінію окупації вглиб грузинської землі. Останній такий випадок був 7 серпня цього року, напередодні річниці п’ятиденної війни. В селі Гугутіанткарі Горійського району Грузії окупанти поставили стовпи і сказали місцевим мешканцям, що чекають наказу, в якому напрямку продовжувати роботу.

“Окупанти вітають нас з 11-ю річницею війни”, – так прокоментували фото з місця події на сторінці грузинського антиокупаційного руху “Сила в єдності” Atotsi Live/ატოცი ლაივი:

У 2008 році тут пройшла війна. Місто Горі російські бомбардувальники почали бомбити 8 серпня 2008 року. В Горі була військова база, але бомбили окупанти не тільки військові об’єкти, а й цивільні будинки. Загинули десятки мирних жителів. А 12 серпня в Горі зайшли російські танки, почалося мародерство. Окупанти крали навіть шкільні комп’ютери.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *