ООС: зведені дані – 14 серпня 2019

12:54 14/08/2019

Протягом доби, що минула, обстановка на лінії бойового зіткнення суттєво не змінювалася. Російсько-окупаційні війська вже декілька днів поспіль не застосовували під час збройних провокацій по позиціях захисників України важке озброєння, проте загальна кількість ворожих обстрілів не зменшується.

Вчора російсько-окупаційні війська 13 разів порушили режим припинення вогню, 12 з яких ворог здійснив в районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання “Схід” Об’єднаних сил.

Непоодинокі ворожі збройні провокації із застосуванням гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї зафіксовано нашими воїнами в районах н.п. Південне, Талаківка, Водяне, Гнутове, Новогнатівка, Новотроїцьке, Красногорівка, Лебединське, Павлопіль та Авдіївка.

Втрат внаслідок ворожих обстрілів протягом минулої доби серед наших героїв немає.

За наявною інформацією, від початку поточної доби сьогодні, 14 серпня, російсько-окупаційні війська здійснили 1 обстріл наших позицій в районі н.п. Піски. Ворог після 01.10 ночі протягом 20 хвилин вів тут провокаційний вогонь із стрілецької зброї.

Втрат внаслідок цього ворожого обстрілу серед наших захисників України немає.

Інформація Головного управління розвідки Міністерства оборони України

Командування ЗС РФ вживає заходів з прискорення процесу отримання російського громадянства військовослужбовцями російських окупаційних військ на тимчасово окупованій території у Донецькій та Луганській областях.

Зокрема, посилюється агітаційно-пропагандистська робота та контроль за формуванням і відправкою груп військовослужбовців на територію Ростовської області для отримання російських паспортів.

Водночас, за інформацією Головного управління розвідки Міноборони України, у з’єднаннях і частинах 1 (Донецьк) та 2 (Луганськ) АК ЗС РФ набуває поширення практика вилучення отриманих російських паспортів у сержантів і рядових під приводом запобігання самовільному залишенню місць служби. При цьому, зростає кількість випадків їх видачі російськими командирами підлеглим за винагороду для втечі на територію Росії та уникнення у такий спосіб відповідальності за скоєні злочини і правопорушення, у т.ч. проти цивільного населення на тимчасово окупованій території у Донецькій та Луганській областях.

Підрозділи Об’єднаних сил перебувають напоготові до підступних та провокаційних дій з боку російсько-окупаційних військ та контролюють обстановку на лінії бойового зіткнення.

Слава захисникам України!

Слава Україні!

Інформацію підготовлено Міністерством оборони України

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *