Луганщина пережила 42 обстріли, є загиблі й поранені серед мирних мешканців За…

Луганщина пережила 42 обстріли, є загиблі й поранені серед мирних мешканців

За вчорашній день (8.02) і минулу ніч контрольована Україною територія Луганської області пережила 42 обстріли бойовиків. Найгарячіші точки – Станиця Луганська, Кримське, Новотошківка, Попасна, Чорнухине. На жаль, не обійшлося без жертв серед мирного населення. В Попасній внаслідок артилерійських обстрілів із боку окупованого «казаками» Первомайська під уламками власних будинків загинули двоє чоловіків на вул. Ватутіна та Первомайській (одному було 59, іншому 58 років). Також у місті зруйновані кілька будинків, а на залізничному підприємстві після обстрілу виникла пожежа. В частині Попасної немає води та газу.
Вчора під вечір бойовики обстріляли з артилерії околиці Світличного (Попаснянський район) і перебили магістральну лінію електропередач. В результаті села Нижнє та Світличне залишилися без електроенергії та центральної води. Зараз ремонтні бригади намагаються усунути пошкодження й відновити системи життєзабезпечення.
У Новотошківці (поблизу 29-го блокпосту) останній обстріл був сьогодні вранці. Інформації про постраждалих серед мирного населення немає. Одній із місцевих мешканок (літня жінка) після обстрілу стало погано, але оскільки дороги в селище заблоковані, її довезли в лікарню Лисичанська українські військові. Ні світла, ні тепла, ні води в Новотошківці немає.
Під вечір із боку окупованого бойовиками Кіровська з «Градів» обстріляли м.Гірське. Поранений місцевий мешканець, пошкоджені близько десятка господарських будівель.
-Агресія терористів проти контрольованої Україною території Луганщини знову наростає, – заявляє Геннадій Москаль. – І знову найбільше страждають мирні люди. З деякими населеними пунктами області в нас дуже нестабільний зв’язок, що там відбувається, ми дізнаємося зі значним запізненням, хоча ситуація міняється щогодини…

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *