Сьогодні Рада конституційною більшістю проголосувала за нового генпрокурора. Від…

Сьогодні Рада конституційною більшістю проголосувала за нового генпрокурора. Відразу з’явилася маса критики і запитань. Спробую відповісти на ті, які найчастіше звучали.
1.Дві фракції коаліції не голосували за Віктора Шокіна і зразу почали говорити, що коаліція розвалена. Так от – коаліція є і нормально працює. Дві фракції голосували проти і це їхнє повне право. Коаліція – це не КПРС, це місце для дискусій, навіть по таким питанням, як призначення генпрокурора. Насправді нас об’єднує те, що всі ми хочемо міняти країну, виходячи з європейських принципів.
2.Багато хто почав говорити про те, що Опозиційний блок підтримав голосування по Шокіну, а це ніби то означає, що коаліція стала домовлятися з Опозиційним блоком. Перш за все, ми не можемо заборонити опозиціонерам голосувати за будь-що чи будь-кого. Більше того, ну така вже в нас традиція, що представники цієї політичної сили завжди голосують за генпрокурора. І в 2005 році, і в 2014 і тепер в 2015. Головне не те за кого вони голосують, головне, як потім працює генпрокурор.
3.Сьогодні було зафіксовано факт кнопкодавства і депутати почали блокувати трибуну. Сааме тому я змушений був закрити сесію. Заява депутатів до регламентного комітету з’явилася через дві з половиною години після голосування і комітет в найкоротші терміни розгляне цю заяву. Я вважаю, що кнопкодавство недопустиме і рішення мало б передбачати персональне покарання депутата. Як варіант – депутат може отримати заборону на голосування на 2-3 дні. Але це рішення має приймати регламентний комітет, а потім зал.
4. І останнє. Говорити про те чи новий генпрокурор хороший чи поганий, ми зможемо вже найближчим часом, коли він почне свою роботу. У нього є підтримка Президента, у нього є великий кредит довіри парламенту. І тепер ми всі чекаємо, що справи Майдану будуть нарешті доведені до суду. Вбивці будуть сидіти в тюрмі. Зараз все в руках генерального прокурора.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *