Троїцьке та Чорнухине й далі заблоковані — регулярних російських військових замі…

Троїцьке та Чорнухине й далі заблоковані — регулярних російських військових замінили козачки, котрі “нічого ні з ким не підписували”

Два села Попаснянського раойну Луганської області — Троїцьке та Чорнухине — попри перемир’я й далі залишаються повністю відрізаними від зовнішнього світу через бойові дії.
— Сьогодні я спробував заїхати в Чорнухине та Троїцьке трасою “Артемівськ — Дебальцево” в Донецькій області — це єдиний шлях, яким ми користувалися раніше, коли возили туди пенсії, соцвипати чи гуманітарну допомогу, — повідомляє голова Луганської ОДА Геннадій Москаль. — Однак не зміг, оскільки траса все ще перекрита внаслідок бойових дій. Село Логвинове, що за кілька кілометрів від Дебальцева, продовжують утримувати бойовики. Російські регулярні війська, які захопили село, звідти пішли, натомість прийшли так звані козачки всевеликого войска донского (абсолютна більшість — із Луганської області), котрі нікого по трасі не пропускають.
Оці так би мовити “воїни” з кашею в голові включили дурника й кажуть, що ніякого перемир’я ні з ким не підписували, тому нікого в Дебальцево не пропустять, а якщо хтось спробує проїхати, відкриють вогонь на ураження. У мене особисто немає жодних сумнівів, що цей сценарій узгоджений із росіянами. Таким чином Чорнухине й Троїцьке й далі повністю заблоковані, там відбувається гуманітарна катастрофа. Мирні мешканці, що залишилися, сидять у підвалах, продукти закінчуються (підвезення продовольства неможливе), а евакуювати селян звідти не можна, бо цього не хочеться “козачкам” із росіянами.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *