Колектив Львівського мобільного госпіталя рятує життя захисників Вітчизни На ві…

Колектив Львівського мобільного госпіталя рятує життя захисників Вітчизни

На війні у кожного своя лінія вогню, наступу чи оборони. Кожен виконує свою роботу, а відтак захищає свій рубіж оборони України. Зважаючи на останні події в зоні проведення АТО, в несамовитий бій за життя поранених хлопців вступили військові лікарі. 66-й Львівський мобільний госпіталь знаходиться буквально в епіцентрі подій. Сюди привозять поранених як з Дебальцевого, так і з району Пісок, Донецького аеропорту тощо. Першу медичну допомогу хлопці отримали ще там, на передовій. Далі, “крила янголів” (так в АТО називають швидкі медичні допомоги) якнайшвидше привозять бійців у військовий мобільний госпіталь.
Раз за разом сюди приїжджають найрізноманітніші швидкі. Часто-густо в медичному відсіку авто до десятка бійців. Чергові санітари щоразу кидаються до машин допомагаючи пораненим вийти. Важких просто на руках виносять до намету, де знаходиться сортувально-евакуаційне відділення. Тут хворих оглядають і відразу скеровують до відділень. Не рідко трапляється так, що хлопців на ношах відразу несуть в операційну.
За словами начальника 66-го Львівського мобільного госпіталю підполковника медичної служби Петра Гринька весь персонал установи має дуже високу кваліфікацію. Крім цього, перед виїздом вони провели низку тренувань з розгортання шпиталю в польових умовах. Тому, після здійснення маршу, вже приблизно через десять годин госпіталь зміг прийняти перших пацієнтів. Зрештою, тут навіть кухарі можуть діяти в якості санітарів допомагаючи лікарям.
– Я справді пишаюсь людьми з якими доводиться служити тут, – зазначив підполковник медичної служби Петро Михайловича Гринько. – От наприклад Віталій, водій, нагороджений орденом “За мужність”. А медичну сестру Оксану, за її самовідданість та героїзм представили до нагороди орденом “Княгині Ольги”. Крім цього тут служать два кандидати медичних наук. А також лікарі, які викладають на кафедрах в різноманітних медичних інститутах, голови відділень обласних і районних лікарень. А також надзвичайно кваліфікований сестринський персонал. Всі вони свого часу були відмобілізовані. Дехто вже не раз виконував свою місію в АТО. І я радий, що життя і здоров’я наших пацієнтів бережуть такі чудові спеціалісти.
Наразі мобільний госпіталь забезпечений всіма необхідними медикаментами та устаткуванням. Однак лікарі дякують волонтерам, та просто небайдужим людям, які приносять і передають сюди чистий одяг. Адже справа полягає в тому, що хлопців з передової доставлять в тих одностроях в яких вони отримали поранення. Почасти одяг брудний і залитий кров’ю. Іноді однострої просто розрізаються, адже по іншому зняти їх просто неможливо. Тому так важливо мати в резерві для кожного військового чисті штани, футболку, шкарпетки.
Начальник госпіталю попросив написати нас звернення до батьків і родичів поранених солдатів. І запевнити їх, що тут, на передовій, військові лікарі роблять все можливе, щоб наслідки поранень їхніх рідних були якнайлегші. А реабілітація і повернення до нормального життя всіх наших поранених якнайшвидшою.

Передова інформаційна група Міноборони України

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *