Луганщина: Терористи мінімізували кількість обстрілів, проте активно використову…

Луганщина: Терористи мінімізували кількість обстрілів, проте активно використовують БПЛА

На Луганському напрямку останнім часом спостерігається зниження активності протистояння з боку незаконних збройних формувань. Разом з тим, терористи декларують наміри дотримуватися Мінських домовленостей і розпочати відведення важкого озброєння на визначену відстань. Проте інформація, яка надходить з різних джерел, свідчить, що бандити не поспішають виконувати заходи передбачені домовленостями, підписаними у Мінську, а навпаки продовжують нарощувати свій потенціал, посилюють інформаційний тиск на мешканців як окупованої території, так і на підконтрольній українській владі та вдаються до несподіваних провокацій.
Так минулого дня терористи один раз порушили режим припинення вогню і обстріляли зі стрілецької зброї позиції українських військових в районі Бахмутської траси. Військовослужбовці Збройних Сил України добре розуміють, що довіряти російським найманцям не варта, адже неодноразово пересвідчувалися, що бандити будь-якої миті можуть порушити режим вогневої тиші. Проте наші воїни непохитно виконують наказ про припинення вогню, не піддаються на провокації ворога і готові щохвилини дати відсіч підступним терористам.
Слід відзначити, що противник активно використовує безпілотні літальні апарати для проведення повітряного спостереження за визначеною місцевістю, яку контролюють українські сили АТО. За останніми даними зафіксовано 4 прольоти ворожих БПЛА.
У населених пунктах, які знаходяться у смузі розмежування, тривають ремонтні роботи з відновлення електро- та водопостачання, адже під час недавніх бойових зіткнень та численних обстрілів з важкого озброєнні у цьому районі інфраструктура та господарства мирних українців зазнали значних ушкоджень.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *