Основа новітніх Збройних Сил України Ні це не сучасна техніка, і не забезпечення…

Основа новітніх Збройних Сил України
Ні це не сучасна техніка, і не забезпечення за світовими стандартами. Це люди залізної волі, грамотної офіцерської думки та міцної життєвої позиції. Такі, як герой нашого матеріалу.
25 травня 2014 року – в цей день розпочалось зовсім інше життя для командира другого механізованого батальйону з позивним «Ескадрон». Саме в цей день, він потрапив на війну. Прибув в АТО у складі зведеної роти на бронетранспортерах. Спочатку його підрозділ був призначений для несення служби на одному з блокпостів. Хлопці впорались з завданням більш ніж на відмінно. Організували службу так, як належить за всіма канонами і правилами. Власне тому командування вирішило застосувати їх і у якості розвідників під час чергового рейду. Згодом, підрозділ цього офіцера звільняв від загарбників один з ключових пунктів нашої оборони – населений пункт Піски. За бойові досягнення офіцера було підвищено до комбата. І не даремно. Адже свій талант військового керівника цей офіцер продемонстрував в реальних бойових зіткненнях.
Скромний і небагатослівний офіцер, неохоче розповідає про якісь свої бойові досягнення. Вважаючи, що все це – звичайна військова чоловіча робота. Тому про комбата розповів командир 93-ї окремої механізованої бригади полковник Олег Мікац.
– Щоб пояснити вам, який це офіцер скажу – він у складі роти зумів зібрати і згуртувати людей, ввести в стрій кілька БТРів, – зазначив командир. – Провів якісне бойове злагодження. І перший важкий бій прийняв ще під Красноармійськом, коли «кадирівці» несамовитою атакою намагались вибити наші війська. До честі сказати, що ту операцію «Ескадрон» розробив і виконав дуже грамотно.
Тоді, перед підрозділом нашого героя стояло завдання захопити один з ключових блокпостів противника і розблокувати важливий шлях для наших військ. Наші бійці, користуючись козацькою тактикою скритого бою, непоміченими підійшли до ворожого блокпосту. Зайнявши його, відразу укріпилися там. І чи не відразу по них почали «працювати» бандитські снайпери. Однак і снайперську навалу вдалось «загасити». Потім було відбито кілька прямих атак на блокпост.
Про своїх бійців комбат каже так – «Ми всі люди, і всі зроблені, як то кажуть, з одного тіста. Та залізними є ті, в кого залізні нерви. І зважаючи на це, в моєму підрозділі – найкращі солдати АТО».
– Я вам скажу, що в реальному бою все залежить від командира, – підсумував полковник Олег Мікац. – Якщо командир розмазня, то такі в нього і підлеглі. А якщо командир веде за собою. Показує, що він чоловік. То і підлеглі в нього мужні люди. Завжди стоять на передовій як цвяхи. Навіть у найважчих місцях.
Дома «Ескадрона» чекають дружина і дитина. Вони знають, де і чим займається їх тато та чоловік. Як і всі – хвилюються та моляться за нього. Адже одного разу мужнього комбата вже було поранено. І хоч він намагався приховати своє перебування в шпиталі, любляче серце дружини викрило правду. Тепер «Ескадрон» каже, що після повернення замовить дружині ще двох синів. Щоб був за ним не лише комбат, а й ще командир роти, та командир взводу.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *