Львівський «евакобус» в зоні АТО Львівський інженер Михайло Палюх розробив і вті…

Львівський «евакобус» в зоні АТО
Львівський інженер Михайло Палюх розробив і втілив в життя ідею створення медичного «евакобуса». Він взяв за основу стандартний львівський автобус ЛАЗ «Лайнер 9». З самого початку з автобусу було викинуто всі стандартні крісла. Їх частково замінили лавки – трансформери вздовж салону. За потреби їх можна підняти, щоб збільшити прохід, або навпаки опустити, утворивши таким чином додаткові місця для сидіння, або ліжка.
Крім цього, конструктор значно посилив каркас автобуса. І на додаткових ребрах жорсткості розмістив кронштейни для польових нош. До речі, кронштейни теж зроблені комбінованими і мобільними. Тобто, за потреби зайві кронштейни ховаються під стелю і не заважають роботі лікарів. Саме розташування нош продумано так, що вони трішки нахилені до вікон. Це унеможливлює скачування хворого з них. Також, передбачені спеціальні полички-кріплення для медичного обладнання та медикаментів. А в самій машині встановлено посилювач току, який зі звичайної напруги автомобільного акамулятора робить 220 вольт. Це дає можливість підключати реанімаційну апаратуру. М’які ресори та ходова лайнера дозволяють транспортувати поранених швидко і без зайвих поштовхів.
Зараз цей «евакобус» знаходиться на озброєнні у 66-му госпіталі.
– Цей автобус може прийняти за раз 29 важкопоранених, або лежачих бійців, – розповів начальник госпіталя підполковник медичної служби Петро Гренько. – Дуже допоміжний, коли нам потрібно евакуювати хлопців звідси скажімо в Харків, Дніпропетровськ, або навіть у Львів. Ми дуже дякуємо конструктору за його роботу і допомогу. Я думаю, що найбільше йому вдячні матері і рідні поранених, яких ми можемо швидко і без ускладнень перевозити до потужних медичних закладів.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *