Москаль пропонує виключити з оплати Газпрому суму, необхідну для будівництва нов…

Москаль пропонує виключити з оплати Газпрому суму, необхідну для будівництва нової лінії газопроводу в обхід окупованих територій

Нова лінія необхідна для забезпечення газом контрольованих Україною населених пунктів, яким ЛНР перекрила газ

В Луганській області газові мережі будувалися без урахування теперішньої ситуації, яка призвела до встановлення лінії розмежування вогню й розділення області на дві частини. Тому в ряд населених пунктів, що контролюються Україною, газопровід веде з боку окупованих територій. Після того, як Російська Федерація почала постачати газ у так звану ЛНР через газовимірювальні станції Прохорівка і Платово (які не контролюються українським урядом), і вимагає оплати за цей газ від України, бойовики перекрили газопостачання в ряді прифронтових сіл на контрольованій Україною території, виставивши на газорозподільчих станціях озброєну охорону.
Таким чином Трьохізбенка, Кряківка, Оріхово-Донецьке, Кримське, Нижнє, Світличне, Тошківка та кілька інших населених пунктів залишилися без газу. Щоб забезпечити ці села газом, доведеться за рахунок обласного бюджету проводити нову лінію газопроводу в обхід окупованих територій.
Голова Луганської ОДА Геннадій Москаль звернувся до НАК «Нафтогаз України» з пропозицією не включати обсяги газу, які споживали перераховані населені пункти, в рахунок оплати Газпрому, а також вирахувати з цієї оплати суму, необхідну для будівництва нової лінії газопроводу в обхід окупованих територій.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *