Москаль: «Законопроект про військово-цивільні адміністрації врегулює механізм до…

Москаль: «Законопроект про військово-цивільні адміністрації врегулює механізм доставки гуманітарної допомоги на окуповані території»

У Луганській ОДА Геннадій Москаль зустрівся з представниками Національного комітету Червоного Хреста Австрії.
«Нам би хотілося, щоб обласна адміністрація посприяла спрощенню доставки гуманітарних вантажів на територію, підконтрольну ЛНР, зокрема, в отриманні перепусток для транспорту, який доставляє гуманітарну допомогу на непідконтрольну Україні територію», – відзначив голова відділу Міжнародної співпраці Австрійського Червоного Хреста Макс Сантнер.
Геннадій Москаль зазначив, що у Президента лежить на підпис законопроект «Про військово-цивільні адміністрації», у якому ці питання врегульовані.
«У цьому законопроекті передбачений пункт, відповідно до якого обласна військово-цивільна адміністрація формує сприятливі умови для перевезення вантажу для мирного населення, яке проживає на території, що непідконтрольна українській владі. Тобто після прийняття закону я зможу видати розпорядження, обов’язкове для виконання на всій території області, згідно з яким буде надаватися дозвіл на доставку того чи іншого гуманітарного вантажу на окуповану територію», – повідомив голова облдержадміністрації.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *