Командир підрозділу 17-го мотопіхотного батальйону Олександр з позивним «Кот» із…

Командир підрозділу 17-го мотопіхотного батальйону Олександр з позивним «Кот» із своїми бійцями утримує одну із передових позицій в зоні АТО. Воїн розповідає, що останнім часом обстріли дещо вщухають, але бойовики за підтримки російських спецпризначенців продовжують провокації та ведуть турбуючий вогонь.
«Кот» розповів, що по позиціям його бійців «з того боку» періодично ведуться обстріли із 12,7-мм снайперських комплексів і крупнокаліберних кулеметів.
– Нещодавно під час однієї з таких провокацій ми отримали дозвіл на подавлення виявлених вогневих точок. А ввечері нам скинули посилання на репортаж «Лайф Ньюз», де журналісти розповідають, як ми, українські військові, порушуємо режим припинення вогню. А про те, що проти нас вже майже тиждень «працюють» снайперські групи, нас накривають міномети – ні слова, – констатує Олександр.
До слова, таких снайперських комплексів на озброєнні української армії не має. Це сучасні розробки російських зброярів, які використовуються у спецпідрозділах армії РФ. 12,7-міліметрвих в збройних силах Росії аж три різновиди: гвинтівка снайперська спеціальна крупнокаліберна «Вихлоп», армійська снайперська гвинтівка крупнокаліберна і снайперский комплекс 6С8 «КОРД». Таку зброю обслуговують не менше двох людей – снайпер і навідник-корегувальник вогню.
– Навчання снайперського розрахунку – тривале і специфічне. Тому говорити як російські журналісти, що це якісь студенти із Горлівки купили в магазині і пішли захищати так звану Новоросію, може тільки людина без принципів і совісті, – додав «Кот».
Командир підрозділу зазначає, що він з своїми хлопцями – за беззбройне вирішення конфлікту. Але, водночас, бійці утримуватимуть свої позиції допоки в Україні не настане мир.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *