Як використовують бюджетні кошти на соціальні потреби внутрішньо переміщених осі…

Як використовують бюджетні кошти на соціальні потреби внутрішньо переміщених осіб із зони АТО з’ясовували в Сєвєродонецьку

У м. Сєвєродонецьк Луганська облдержадміністрація спільно з обласною громадською організацією «Громадська ініціатива Луганщини» та Сєвєродонецькою міською радою провели чергове засідання «круглого столу» щодо моніторингу використання бюджетних коштів у соціальній сфері на забезпечення потреб внутрішньо переміщених осіб із районів проведення АТО на контрольовану Україною територію Луганської області.

В обговоренні актуальних проблем взяли участь керівники органів соціального захисту населення міст і районів області, обласного центру зайнятості, головного управління Пенсійного фонду України в Луганській області та представники громадськості регіону.

У ході роботи «круглого столу» його учасники озвучили проблеми, які виникають під час оформлення соціальних виплат і працевлаштування переселенців. Звернули увагу й на протиріччя в чинному законодавстві, недостатнє забезпечення житлом соціально вразливих категорій громадян, які були змушені змінити місце проживання.

Результатом обговорення стали погоджені для передачі в центральні органи влади пропозиції щодо передбачення бюджетних субвенцій на освіту та охорону здоров’я в містах і районах області з урахуванням потреб переселенців, спрощення процедури відновлення втрачених документів для внутрішньо переміщених осіб та визначення їх статусу, можливості передачі відомчого житла підприємств і установ для потреб переселенців, а також їх працевлаштування.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *