Роз’яснення щодо заяв окремих осіб з приводу діяльності підрозділів Збройних Сил…

Роз’яснення щодо заяв окремих осіб з приводу діяльності підрозділів Збройних Сил України
Прес-служба Генерального штабу Збройних Сил України володіє інформацією, що від імені 24-го окремого штурмового батальйону Сухопутних військ Збройних Сил України («Айдар») деякі особи проводять заходи з дискредитації Міністерства оборони та Генерального штабу Збройних Сил України.

З цією метою створюються Інтернет-сайти, сторінки в соціальних мережах, які публікують новини та заяви від імені батальйону «Айдар».

В ефірах телеканалів від імені батальйону робляться провокаційні заяви рядом осіб, зокрема Катериною Кравченко.

Офіційно повідомляємо, що Катерина Кравченко не є військовослужбовцем або працівником 24-го окремого штурмового батальйону Збройних Сил України.

Виконуючим обов’язки командира цього підрозділу призначений Євген Пташник. Таким чином, інші особи, у тому числі народні депутати України не можуть очолювати вищезазначений батальйон.

Також вважаємо за необхідне нагадати, що, згідно Закону України «Про статус народного депутата України» народні депутати України не мають право займатися будь-якою іншою діяльністю, в тому числі — очолювати військові підрозділи Збройних Сил України. Також народні депутати та інші особи не мають права робити заяви від військових частин, що підпорядковуються Міністерству оборони України.

Єдиним джерелом інформації про діяльність підрозділів Збройних Сил України є прес-служби Міністерства оборони, Генерального штабу ЗСУ та штабу АТО.

У зв’язку з цим, всі подальші заяви від імені підрозділів Збройних Сил України, що здійснюються особами, що не є представниками вищезазначених прес-служб, будуть вважатися провокацією, спрямованою на дестабілізацію ситуації в країні.

Попереджаємо, що поширення завідомо неправдивої інформації має наслідки відповідно до чинного законодавства України.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *