Верховна Рада зробила вихідним День захисника України 14 жовтня Народні депутат…

Верховна Рада зробила вихідним День захисника України 14 жовтня

Народні депутати підтримали у першому читанні та в цілому законопроект №2187 “Про внесення зміни до статті 73 Кодексу законів про працю України (щодо встановлення святкового дня – День захисника України)”. За відповідне рішення проголосували 244 нардепи.
Законопроектом передбачається внести зміну до частини першої статті 73 Кодексу законів про працю України, доповнивши її новим абзацом стосовно встановлення 14 жовтня Дня захисника України як державного свята.
Під час звернення з нагоди свята Покрови Пресвятої Богородиці та Дня захисника України Петро Порошенко наголосив: “Нині, коли на східних теренах України точиться боротьба за незалежність і суверенітет держави, маємо бути гідними спадкоємцями духовних цінностей та продовжувачами багатих традицій і славних справ предків.
Цим зумовлено моє рішення встановити День захисника України саме 14 жовтня, який має стати святковим для сучасних воїнів та суспільства в цілому. Він має символізувати нерозривний зв’язок усіх поколінь захисників України. Вважаю, що на Покрову слід вшановувати пам’ять і тих, хто у різні часи боронив нашу землю від ворога”.
14 жовтня 2014 р. Президент України Петро Порошенко Указом скасував святкування 23 лютого Дня захисника Вітчизни. При цьому він заснував відзначення 14 жовтня – Дня захисника України. На переконання Петра Порошенка, день, який раніше був одним із найголовніших свят запорізьких козаків, стане одним із головних свят у календарі нової України.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *