Напередодні Міжнародного дня прав жінок і миру офіцер відділення з виховної робо…

Напередодні Міжнародного дня прав жінок і миру офіцер відділення з виховної роботи Гвардійського ордена Червоної Зірки факультету військової підготовки Національного технічного університету «Харківський політехнічний інститут» старший лейтенант Тетяна Кучерява здобула черговий етап професіоналізму і відтепер може називатися справжньою танкісткою.
Тендітна дівчина до весняного свята зробила собі своєрідний подарунок, успішно пройшовши курс підготовки механіка-водія танку Т-64Б.
– На спеціальних курсах при нашому виші я спочатку опанувала теорію з керування бронемашин типів Т-64Б, Т-72 та БРЕМ-1, потім – вивчила системи та агрегати. Фіналом навчання стали підготовка танку до бойового застосування та практичне керування майже 50 тоннами броні. Це була давня моя мрія, і я її втілила цього року, – зауважила офіцер.
Тетяна закінчила військову кафедру при одному з Харківських цивільних вишів. Носити військовий однострій було бажанням ще її матері – цивільного педагога, яке, напевно, передалося у спадок дівчині. Тож з літа 2011 року офіцер перебуває на військовій службі й відповідає за інформаційну і культурну складові функціонування вищого навчального закладу.
За словами друзів та колег старшого лейтенанта Тетяни Кучерявої, вона ніколи і ні в чому не поступається чоловікам. За цілеспрямованість у поглядах і діях деякі офіцери по-доброму називають її на кшталт голлівудського персонажу «солдат Джейн». Так, ще в перший рік служби вона разом із курсантами-танкістами пройшла обкатку танком, виконала усі вправи стрільби зі стрілецької зброї та навчилася працювати з приладами військових хіміків. Далі була участь в інших тактико-спеціальних навчаннях, де дівчина успішно виступала в ролі командира підрозділу чи керівника занять на ділянках.
– Мені цікаво усе, що пов’язано з армійським життям. Але у вільний час дуже люблю в’язати теплі речі, займаюся моделюванням суконь і вчуся готувати екзотичні страви, – розповіла військовослужбовець Збройних Сил.
Подолавши черговий рубіж офіцерського становлення, офіцер планує навчитися керувати бронетранспортерами БТР-70 та БРДМ, а також бойовими машинами піхоти БМП-1 та БМП-2.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *