Військові доставили гуманітарну допомогу в найбільш проблемні райони Мар’їнки і…

Військові доставили гуманітарну допомогу в найбільш проблемні райони Мар’їнки і Красногорівки
Ці міста знаходяться вздовж лінії розмежування і, незважаючи на перемир’я, час від часу бойовики вдаються тут до атак та обстрілів. Чимало людей й досі живуть у підвалах без централізованого постачання води, електроенергії та газу. Офіцери цивільно-військового спіробітництва разом з волонтерами привезли хліб, продукти харчування, теплі ковдри, матраци та засоби гігієни у райони, що найбільше потерпають від бойових дій.
– Разом з добровольцями волонтерської організації “Крила щедрості і турботи” ми привезли в Мар’їнку і Красногорівку близько двохсот наборів продуктів та майже тисячу булок хлібу, – розповідає офіцер групи цивільно-військового співробітництва старший лейтенант Олексій Штанько, – багато людей тут втратили роботу, а відтак і засоби для існування. Тож наша допомога їм дуже потрібна. Декілька десятків ковдр ми роздали сім’ям з дітьми. Також передали багатодітним родинам теплий одяг.
Військові і волонтери особисто занесли допомогу тим, хто й досі мешкає в підвалах.
– Багато мешканців продовжують жити в підвалах, – каже секретар Мар’їнської міської ради, – люди як можуть обладнують свій побут у таких бомбосховищах, виходять на вулиці вкрай рідко. Цими днями ще один місцевий житель отримав важке поранення. Після чергового обстрілу він хотів вийти на вулицю, аби полагодити електрообладнання. Щойно підійшов до двері під’їзду, як знову пролунав вибух. Уламки пробили металеві двері та влучили чоловікові у стегно. Військові медики зробили йому операцію в своєму госпіталі та скерували у місцеву лікарню.
– Наші військові медики дуже часто надають допомогу мешканцям міст вздовж лінії розмежування, – зазначає начальник медичної служби сектору, – найчастіше доводиться рятувати людей, які отримали поранення внаслідок артилерійських обстрілів.
Зараз офіцери цивільно-військового співробітництва разом з місцевими мешканцями складають карту сховищ, в яких й досі мешкають люди. Військові знають, чого мешканці потребують найбільше і відвідують всі такі підземні оселі та допомогають людям найнеобхіднішим. Обов’язково офіцери цивільно-військового співробітництва спілкуються з людьми, відповідають на питання, розповсюджують українську пресу. Допомогу жителям цих міст військові надаватимуть й надалі.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *