152-мм самохідна гаубиця 2С3 «Акація», якою кермує механік-водій Олександр, захи…

152-мм самохідна гаубиця 2С3 «Акація», якою кермує механік-водій Олександр, захищає нашу державу ще з початку проведення антитерористичної операції.
«Машинка», як свою самохідку називає Олександр, грізна зброю. Ця «Акація» у складі артилерійського підрозділу тримала рубіж на Херсонщині, стримувала ворожі сили на Артемівському напрямку, прикривала відхід сил АТО з Дебальцевого. Самохідна гаубиця не примхлива техніка, але без дбайливого догляду не обійдеться.
– Під час строкової служби я був теж механіком-водієм «Акації». Тому, коли мобілізували, у навчальному підрозділі швидко пригадав основи як обслуговувати, ремонтувати, водити. З того часу ми з нею разом. Деколи і спати тут доводиться, їсти, жити. А ще вона своїм 152-гим калібром неодноразово рятувала нашу піхоту на передовій, – розповів Олександр.
За його словами, «Машинка» встигла добряче повоювати. Але які б не були перемоги, Олександр каже, що прагне якнайшвидшого миру. «Акації», переконаний воїн, повинні стріляли лише на полігоні.
Зараз за Мінськими домовленостями підрозділ самохідних гаубиць відійшов з передових позицій та зайняв рубежі не менше ніж 25 кілометрів від лінії розмежування. Артилеристи вірять, що таким чином світова спільнота побачить щире прагнення українців до врегулювання ситуації та допоможе зупинити розв’язане бандформуваннями і їх покровителями кровопролиття в Донбасі.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *