Раїса Родіна: «Головне завдання служби у справах дітей Луганської облдержадмініс…

Раїса Родіна: «Головне завдання служби у справах дітей Луганської облдержадміністрації – об’єднання усіх зусиль органів державної влади, причетних до роботи з дітьми, громадських організацій та волонтерів»

Начальник служби у справах дітей Луганської облдержадміністрації Раїса Родіна під час вчорашнього брифінгу для засобів масової інформації підкреслила, що головне завдання служби – об’єднання усіх зусиль органів державної влади, причетних до роботи з дітьми, громадських організацій та волонтерів.
Унаслідок військової агресії, яка розгорнута проти Україна, найбільш страждають жінки та діти, які є одними з уразливих категорій наших громадян. Тож відповідно до ст. 38 Конвенції ООН про права дитини та ст. 30 Закону України «Про охорону дитинства» наша країна робить все можливе для забезпечення соціального захисту дітей, які знаходяться в зоні бойових дій.
Раїса Родіна повідомила, що з початку бойових дій в Луганській області загинуло 18 дітей, 23 – отримали порання.
Станом на 1 січня 2015 року в області проживає 334415 дітей, з них на контрольованій Україною території 107552 дитини (1300 мають статус дітей-сиріт та позбавлених батьківського піклування), а на непідконтрольній – 226863. На обліку відповідних служб області – 119 тисяч сімей вимушених переселенців та 10881 дитина.
У перші дні військових дій облдержадміністрацією до дитячих закладів Одеської області було евакуйовано 465 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, вихованців інтернатів. До будинків дитини Харкова відправлено 68 вихованців Луганського обласного будинку дитини.
Було зазначено, що всі діти, які знаходилися в центрах соціально-психологічної реабілітації та притулках області, були евакуйовані в безпечні місця. До інших областей України були евакуйовані 16 дитячих будинків сімейного типу та 33 родини, у яких виховується 137 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування. На території, яка непідконтрольна Україні, залишилося 10 дитячих будинків сімейного типу та 79 родин, де знаходяться 188 дітей.
Позиція Луганської облдержадміністрації – надавати гуманітарну допомогу не тільки сім’ям та дітям, які знаходяться на української території, а й тим, що залишилися на неконтрольованій Україною території. Бо це наші українські громадяни, які опинилися в скрутних умовах.
Незважаючи на складну ситуацію в області, продовжується робота з вирішення долі дітей, які опинилися без піклування батьків, щодо їх усиновлення, опіки, влаштування їх до прийомних сімей та дитячих будинків сімейного типу.
Дуже ефективно працює лисичанський Центр соціально-психологічної реабілітації дітей, які знаходяться в тяжких обставинах. Головна мета центру – попередження соціального сирітства, надання комплексної правової, психологічної, юридичної та медичної допомоги дітям.
На сьогодні внесено низку змін до деяких нормативних документів, які регулюють питання захисту прав дитини. Бо в нинішній реальності вони вже не відповідали вимогам часу.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *