Департамент державних закупівель Міністерства оборони України роз’яснює ситуацію…

Департамент державних закупівель Міністерства оборони України роз’яснює ситуацію, що склалася навколо закупівлі бензину

У ЗМІ з’явилися звинувачення на адресу Міністерства оборони з приводу закупки «більш дорогого бензину».

Дійсно, Міністерство оборони 10 березня акцептувало пропозиції ТОВ “Вог Аеро Джет” щодо поставки палива на суму 386,70 млн. гривень.

Проведення переговорів щодо закупівлі 17705,5 тонн бензину на початку березня було зумовлене тим, що попередня угода після акцепту так і не була укладена.

Нагадаємо, 6 лютого цього року Міноборони вже акцептувало пропозиції МПП “Феон” на поставку бензину А-80-ДЗ. Вартість бензину тоді становила від 15,78 до 16,896 тисяч гривень за тонну (11,865 – 12,672 грн. за літр з ПДВ), а загальна вартість угоди з “Феоном” на постачання такої ж партії бензину могла становити 286,06 млн гривень.

Проте, наразі щодо діяльності МПП «Феон» проводиться перевірка правоохоронними органами, а Міністерство оборони було вимушене розпочинати нову процедуру переговорів щодо закупівлі бензину .

Різниця у ціні на паливо пов’язана перш за все з курсом валют. На момент проведення переговорів 29 січня курс НБУ становив 15, 95 гривень за долар, а станом на 4 березня, – 23,77.

Якщо провести нескладні математичні розрахунки, зважаючи, що залежність ціни на бензин на 80% залежить від курсу валют, то дійдемо до висновку, що ціна бензину станом на 4 березня була більш ніж адекватною (16,38 грн. за літр з ПДВ).

В черговий раз закликаємо представників ЗМІ не маніпулювати фактами та не робити скандалів там, де їх немає. Просимо звертатися за офіційними коментарями від першоджерела.

Департамент державних закупівель Міністерства оборони України, який очолює Неллі Стельмах, діє прозоро та завжди готов прокоментувати свої дії та рішення щодо закупівель.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *