Слов’янськ вже кілька місяців, як звільнений від бандформувань, і місто поступов…

Слов’янськ вже кілька місяців, як звільнений від бандформувань, і місто поступово повертається до мирного життя. Але виснаженому за час окупації бойовиками населеному пункту складно самостійно налагодити усі сфери життєдіяльності, знайти достатньо засобів для належного функціонування бюджетних установ. Тому, офіцери групи координації цивільно-військового співробітництва штабу АТО допомагають забезпечувати лікувальні і навчальні заклади Слов’янська продуктами харчування та різним крамом.
Цього разу СІМІКи, як ще називають представників даної служби, скоординували роботу та доставили 3 тонни картоплі гуманітарного вантажу у міську лікарню Слов’янська.
– Скрізь на звільненій від бандформувань території працюють наші хлопці, надають допомогу з відновлення мирного життя. Місцеві громади повсякчас звертаються до військових, вони бачать в нас не лише оборонців держави, а й помічників та людей, які підтримують у скрутну хвилину. Так, до нас звернулися освітяни і медики Слов’янська, щоб перевезти харчі. Ми готові підтримувати людей, адже хочемо допомогти цьому багатостраждальному краю подолати наслідки бойових дій, – каже начальник групи координації цивільно-військового співробітництва штабу АТО полковник Володимир Лямзін.
Завідуюча складом міської лікарні Світлана Шейн, комора якої завдяки зусиллям військових наповнилася картоплею, не приховує слів вдячності. Розповідає, що до цього запасів залишалося всього на кілька днів.
– У нас тут вже майже нічого не було, а тепер, як бачите – сховище повне. Ми обов’язково розповімо хворим, хто допоміг їх нагодувати, – додає Світлана Шейн.
Водночас, офіцери групи координації цивільно-військового співробітництва штабу АТО працюють й на інших напрямках з відновлення інфраструктури. СІМІКИи супроводжують ремонтні бригади до місць пошкодження газорозподільчих станцій і електромереж, координують роботу силових структур в районі проведення АТО та сприяють налагодженню перепускного режиму.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *