Сьогодні відбувся перший публічний звіт нашого коаліційного Уряду. Ми вибрали ск…

Сьогодні відбувся перший публічний звіт нашого коаліційного Уряду. Ми вибрали складний, але єдино правильний політичний шлях. Я можу тільки ще раз звернутися з проханням до українського народу. Усвідомлюю, що є великі очікування, що складно і важко. Усвідомлюю, що хочеться, щоб було швидше і краще. Але прошу витримки, розуміння і єдності. Ми працюємо не тільки на сьогодення, а й на майбутнє країни.
Уряд виплатив всі пенсії, зарплати і соціальні виплати. Так, ми їх не збільшили, але все, що було передбачено в бюджеті при втраченій економіці, при закритих підприємствах, – ми все платимо.
Проведено перший етап податкової реформи. Удвічі скоротили кількість податків. Привели до міжнародних вимог стандарти податкового обліку. Заборонили перевірки. Запровадили систему легалізації заробітних плат по єдиному соціальному внеску.
Розпочали перший етап бюджетної децентралізації. Області, райони, міста отримали додаткові повноваження і додаткові ресурси. Але, разом з тим, місцева влада отримала відповідальність перед територіальною громадою. І ми далі будемо йти по шляху децентралізації, в тому числі адміністративної.
Ухвалено бюджет, в якому передбачено 5,2% ВВП на фінансування української армії. 90 мільярдів гривень в поточному році на противагу 65, які були профінансовані в минулому році.
Підписана угода з Євросоюзом, створено механізм виконання цієї угоди. Кожне міністерство має чіткий план і виконує його, щоб кожне рішення, яке приймає міністерство, відповідало стандартам ЄС.
Поетапно виконуємо план безвізового режиму між Україною і Євросоюзом і очікуємо адекватної відповіді від наших європейських партнерів на наступному саміті.
В енергетиці після пустих сховищ і перекритого Росією газу домоглися, що сьогодні 70% газу ми купуємо не в РФ, а в Євросоюзі. І не за ціною, яку захотів Володимир Путін, а по нижчій, ринковій ціні.
Скоротили дефіцит “Нафтогазу” з восьми мільярдів доларів, які доводилося брати з коштів платників податків і відправляти в “Нафтогаз”, як в чорну діру, до одного мільярда в поточному році. Усвідомлюю несприйняття підвищення цін і тарифів на енергоносії, однак іншого варіанту немає. Малозабезпечені отримають повну компенсацію від держави, і сплачуватимуть за газ стільки ж, як і раніше — ні на копійку більше. На це в бюджеті передбачено 25 мільярдів гривень.
Три мільярда гривень виділено для тимчасово переміщених осіб. Уряд зацікавлений в тому, щоб війна закінчилася якомога швидше, щоб відновити контроль над нашими територіями. Щоб відновилися робочі місця, запрацювали підприємства. Щоб люди, які залишили Донецьк і Луганськ, повернулися в свої домівки, ходили своїми вулицями, і на цих вулицях не було російських бандитів.
Вчора наші західні партнери, оцінивши реформи, розглянувши затверджений план змін, прийняли рішення про видачу безпрецедентної фінансової допомоги Україні. Ці гроші дозволять стабілізувати валютний курс через накопичення золотовалютних резервів у Нацбанку. Завдяки цьому прийдуть інші інвестори, а це модернізація газотранспортної системи, це будівництво доріг, модернізація Бортницької станції аерації, десятки інших проектів по будівництву і по інфраструктурі.
Поступово країна почне ставати на ноги. Для того, щоби ми стали успішними, нам не можна зупинятися і розчаровуватися.
Ми повинні бути єдині як ніколи. Маємо бути впевнені і вірити, що це єдино правильний шлях. І цей шлях буде успішний для всієї України і кожного українця.


Арсеній Яценюк представив публічний звіт Уряду про сто днів діяльності

Необхідно досягти суттєвого підняття України в рейтингу Світового банку Doing Business (Рейтинг легкості ведення бізнесу), «щоби вже з 2016 року залучити іно…

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *