Головне із заяви для ЗМІ Президента України за підсумками першого офіційного віз…

Головне із заяви для ЗМІ Президента України за підсумками першого офіційного візиту до Німеччини:

– Наша чітка і спільна позиція – альтернативи Мінську не існує. Мінськ має працювати, і всі сторони мають чітко виконувати всі взяті на себе зобов’язання. Україна чітко наголошує: ми виконуємо режим припинення вогню.

– Росія і підтримані нею бойовики, не виконують значною мірою взяті на себе зобов’язання. Це стосується і режиму припинення вогню. Не вирішується питання відведення важкої техніки і артилерії, припинення так званих гуманітарних конвоїв. Не звільнені заручники.

– Ми наполягаємо і наголошуємо, щоб внаслідок чітких і ефективних скоординованих дій були повернуті до виконання взятих на себе зобов’язань російська сторона і бойовики, що нею підтримуються.

– Україна веде боротьбу не лише за мир, незалежність, свободу і демократію. Ми ведемо боротьбу за європейську безпеку, за глобальну безпеку, і саме тому це питання зараз надзвичайно важливе, і ми очікуємо відповідних ефективних рішень від Ради Європейського союзу, яка буде відбуватися 19 березня і яку ми з пані Канцлером детально сьогодні обговорили під час нашої зустрічі.

http://www.president.gov.ua/news/32487.html

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *