«Уряд України звітує про 100 днів діяльності». Кабінет Міністрів виплатив усі п…

«Уряд України звітує про 100 днів діяльності».

Кабінет Міністрів виплатив усі пенсії, зарплати і соціальну допомогу. Відбувся перший етап податкової реформи. Зокрема, вдвічі скорочено кількість податків, податковий облік приведений до міжнародних стандартів, заборонено перевірки для малого і середнього бізнесу, запроваджено систему ЄСВ, яка має на меті вихід із тіні заробітних плат.
Уряд також провів перший етап бюджетної децентралізації.
Арсеній Яценюк, представляючи звіт, звернув увагу на те, що в ухваленому Державному бюджеті на фінансування армії виділяються безпрецедентні кошти – 5,2% ВВП виділяється «90 мільярдів гривень у поточному році на противагу 65 мільярдам гривень в минулому».
Ще одне завдання, виконане Урядом, – підписано Угоду про асоціацію з ЄС та створено механізм виконання Угоди. Арсеній Яценюк нагадав, що в кожному міністерстві є посада заступника Міністра з європейської інтеграції, створено Урядовий офіс із питань європейській інтеграції, Уряд виконує план підготовки до лібералізації візового режиму з ЄС.
Наступне завдання, за словами Арсенія Яценюка, стосується енергетичної сфери: «Від пустих сховищ і перекритого Росією газу ми перейшли до того, що сьогодні 70% газу ми купуємо не в Росії, як купували раніше, а в Європейського Союзу, і не по ціні, яку захотів Володимир Путін, а по ринковій».
Дефіцит НАК «Нафтогаз України», підкреслив Арсеній Яценюк, скорочений із 8 до 1 мільярдів доларів.
Арсеній Яценюк також нагадав, що Кабінет Міністрів ініціював судові позови проти російської сторони щодо контракту по транзиту газу з вимогою підвищення тарифів. Розпочаті судові процеси проти Росії в Європейському суді з прав людини щодо компенсації збитків за незаконну анексію Криму та за порушення Міжнародної конвенції про боротьбу з фінансуванням тероризму.
«Ми за цей період часу багато що зробили. Ще більше не зробили. Але ми не опускаємо руки. І так само прошу український народ – жодних розчарувань і очікування, що все саме зміниться. Змінюється тільки те, що ми міняємо нашими руками, нашими мізками, нашим серцем і волею», – наголосив Арсеній Яценюк.
Глава Уряду висловив вдячність усім членам Кабінету Міністрів і всім народним депутатам, «які взяли на себе спільну політичну відповідальність»: «На нас – відповідальність за долю всієї держави. І ми цю відповідальність будемо нести разом з Президентом України і з коаліцією».
«Для того, щоби ми стали успішними, нам не можна зупинятися, не можна розчаровуватися. Ми повинні бути єдині як ніколи. Ми цей шлях вибрали – і ми цей шлях пройдемо. І цей шлях буде успішний для всієї України і кожного українця» сказав Арсеній Яценюк.
Подробиці звіту Уряду можна переглянути на Урядовому порталі http://bit.ly/1b7LDDF

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *