Дмитро Сологуб очолив монетарний напрям діяльності Національного банку України…

Дмитро Сологуб очолив монетарний напрям діяльності Національного банку України

17 березня 2015 року в. о. заступника Голови Національного банку України, який здійснюватиме загальне керівництво монетарним напрямом діяльності регулятора, призначено Дмитра Сологуба.
Голова Національного банку України Валерія Гонтарева, коментуючи його призначення, наголосила: “Сучасні виклики вимагають від Національного банку України прийняття відповідальних рішень та проведення дієвої монетарної політики. Відсьогодні за розбудову функції забезпечення монетарної стабільності, ефективне формулювання грошово-кредитної політики регулятора відповідатиме провідний економіст, який є авторитетним та добре знаним в економічних і фінансових колах як нашої країни, так і за кордоном”.
Дмитро Сологуб народився 8 червня 1978 року. У 2000 році закінчив Білоруський державний університет за спеціальністю “Економічна теорія”, здобувши кваліфікацію економіста, викладача економіки, а в 2002 році – магістерську програму з економіки (EERC) Національного університету “Києво-Могилянська академія”, здобувши кваліфікацію магістра економіки. Вільно володіє англійською мовою, є автором низки досліджень з економічної тематики. У 2013 році отримав диплом Сертифікованого фінансового аналітика (CFA).
У 2001 – 2002 роках під час навчання Дмитро Сологуб працював асистентом з досліджень магістерської програми з економіки (EERC) Національного університету “Києво-Могилянська академія”. З 2002 до 2004 року – науковим співробітником Інституту економічних досліджень та політичних консультацій (спочатку у відділі державних фінансів, а пізніше – у відділі макроекономічного аналізу). У 2004 – 2007 роках був економістом-дослідником у представництві Міжнародного валютного фонду в Україні. З 2007 року і до призначення в Національний банк України обіймав посаду начальника відділу аналізу та досліджень АТ “Райффайзен Банк Аваль”. З 17 березня 2015 року – в. о. заступника Голови Національного банку України, член Правління Національного банку України.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *