Сьогодні український парламент прийняв важливе рішення – зміни до закону "Про ос…

Сьогодні український парламент прийняв важливе рішення – зміни до закону “Про особливий порядок місцевого самоврядування в окремих районах Донецької та Луганської областей”.
Чому це рішення таке важливе для нас? Перш за все, всі ми, незалежно від того, які політичні погляди сповідуємо, маємо чітко і відкрито говорити, що Україна піддалася неприхованій військовій російській агресії. І відновлення нормального життя на тимчасово окупованих територіях може відбутись тільки після припинення цієї агресії. Сьогодні ми це чітко заявили.
Рішення, яке ми прийняли, визначає, що умовою для введення в дію закону про особливості здійснення місцевого самоврядування, є проведення на цих територіях вільних демократичних місцевих виборів у повній відповідності до Конституції України та міжнародних стандартів. Жодного окремого статусу, жодних органів, які не передбачені Конституцією України, – закон не передбачає.
Всі ті, хто сумнівається в необхідності такого рішення, мають розуміти, що ми визначаємо такі території не для того, щоб створити новий державний кордон. Державний кордон у нас є, і ми будемо за нього боротися. І ми переможемо разом з усім цивілізованим світом. Ми визначаємо території, які ми маємо реінтегрувати до нормального життя і вирвати з лап агресора мирне населення України. Тому особисто я гордий з того, що більшість парламенту проголосувала за цей закон.
Серед інших важливих рішень, прийнятих сьогодні, – звернення від імені України до Ради Безпеки Організації Об’єднаних Націй та Ради Європейського Союзу щодо залучення миротворчих сил та рішення про допуск підрозділів збройних сил інших держав на територію України у 2015 році для участі у багатонаціональних навчаннях.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *