Цьогоріч для Міністерства оборони України передбачено 44,6 млрд гривень. Понад т…

Цьогоріч для Міністерства оборони України передбачено 44,6 млрд гривень. Понад третину цих коштів планується спрямувати на грошове утримання військовослужбовців. На актуальні запитання щодо розмірів виплат, передбачених учасникам АТО, отримання грошової винагороди за підбиту та захоплену техніку, успішне виконання бойового завдання, за безпосередню участь у бойових діях, компенсацій за поранення або каліцтво, допомоги сім’ям при загибелі військовослужбовця, порядку отримання виплат за участь у бойових операціях тощо під час «гарячої» телефонної лінії в редакції газети «Народна армія» компетентні відповіді надавав заступник директора Департаменту фінансів Міністерства оборони України Сергій Винник.

Олена ЛУЧКО, м. Київ, мати пораненого військовослужбовця:

— На які виплати мають право військовослужбовці, які отримали поранення в зоні АТО?

— Пораненим у зоні АТО військовослужбовцям, які перебувають на лікуванні, виплачується грошове забезпечення разом з винагородою за безпосередню участь в антитерористичній операції. Винагорода за участь в АТО зберігається на час безперервного перебування на стаціонарному лікуванні безпосередньо після отримання поранення. Після виписки з госпіталю вони отримують лише місячне грошове забезпечення.

Олександра СТАРОДУБ, м. Марганець Дніпропетровської обл., дружина військовослужбовця:

— 22 січня 2015 року загинув мій чоловік. Ми зібрали всі документи для отримання одноразової грошової допомоги у разі загибелі військовослужбовця, але про місцезнаходження батьків чоловіка нічого не знаємо. Можливо отримати гроші лише на мене та наших двох дітей?

— Одноразова грошова допомога в разі загибелі військовослужбовця виплачується членам сім’ї, батькам та його утриманцям у розмірі 609,0 тис. гривень. Одноразова грошова допомога призначається і виплачується рівними частками всім особам, які мають право на її отримання. У разі відсутності з якихось причин когось із членів сім’ї, в даному випадку батьків, одноразова грошова допомога оформлюється тільки в тій долі, на яку мають право дружина та діти. Тобто отримання повної суми родиною можливе тільки в разі нотаріально завіреної відмови батьків загиблого військовослужбовця або визнання їхньої недієздатності, позбавлення батьківства тощо. У разі відмови якоїсь з осіб від отримання одноразової грошової допомоги, її частка розподіляється між іншими особами, які мають право на її отримання.

Документи на виплату одноразової грошової допомоги у вашому випадку надійшли в Департамент фінансів з Дніпропетровського обласного військового комісаріату 2 березня 2015 року та передані для прийняття рішення у відповідну комісію. Належна частка допомоги до кінця березня вам буде виплачена.

Більше запитань і відповідей за посиланням: http://www.mil.gov.ua/news/2015/03/17/na-zvyazku-departament-finansiv-ministerstva-oboroni-ukraini-pro-rozmiri-viplat-kompensaczii-ta-bojovi–/


На зв’язку — Департамент фінансів Міністерства оборони України. Про розміри виплат, компенсації…
www.mil.gov.ua
«Військовослужбовці Збройних Сил України героїчно захищають свою Батьківщину»

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *