На хабарі у сумі 6000 дол США викрито заступника голови районного суду міста Одеси

Головною військовою прокуратурою Генеральної прокуратури України із залученням працівників прокуратури Одеської області та спільно з співробітниками УБОЗ ГУ МВС України в Одеській області викрито заступника голови Суворівського районного суду м. Одеси під час одержання ним неправомірної вигоди на загальну суму 6000 дол США, поєднаної з вимаганням.

Встановлено, що вказаний служитель Феміди вимагав та отримав від громадянки за посередництва свого спільника неправомірну вигоду за прийняття рішення про задоволення цивільного позову та визнання права власності на нерухоме майно.

18 березня 2015 року після проголошення суддею заздалегідь обумовленої ухвали та передачі йому останньої частини неправомірної вигоди у розмірі 3 000 дол США в порядку ст. 208 КПК України затримано посередника у вчиненні злочину.

У ході проведення обшуків вилучено предмет хабара: в службовому кабінеті судді – 2500 дол США, у посередника – 1900 дол США, у тому числі частину коштів, що була передана раніше.

За вказаним фактом до Єдиного реєстру досудових розслідувань внесено відомості за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого
ч. 3 ст. 368 (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) КК України.

На даний час проводиться комплекс невідкладних слідчих та інших процесуальних дій, спрямованих на встановлення фактичних обставин вчиненого кримінального правопорушення.

Відповідно до вимог чинного законодавства слідчим готуються документи до Вищої кваліфікаційної комісії суддів України про відсторонення судді від посади.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *