На Запоріжжі за клопотанням прокуратури арештовано міліціонера та його подільника, які займались контрабандою наркотиків (ФОТО)

За клопотанням прокуратури Запорізької області Орджонікідзевський райсуд м. Запоріжжя арештував оперуповноваженого Мелітопольського міськвідділу міліції та його подільника, мешканця м. Мелітополя, підполковника збройних сил у відставці, які разом з іншими зловмисниками організували канал постачання особливо небезпечного наркотика до Російської Федерації.

Встановлено, що правоохоронець та його «добровільні помічники» перевозили канабіс з Мелітополя через тимчасово окуповану території Криму до Краснодарського краю, де потім і здійснювався збут.

16 березня цього року у селі Чонгар Херсонської області слідчі прокуратури та оперативники УСБУ затримали одного зі зловмисників та вилучили з його автомобіля наркотичну речовину, сховану в паливному баку. Через добу там же затримали ще одного фігуранта, який перевозив канабіс у покришці запасного колеса.

А 20 березня правоохоронці провели обшук в одному з приватних гаражів Мелітополя, де вилучили кілька пакунків з особливо небезпечним наркотиком. Там же був затриманий співробітник міліції та цивільна особа, яка приймала участь у незаконних оборудках.

Наразі всім фігурантам кримінального провадження повідомлено про підозру в замаху на контрабанду особливо небезпечних наркотичних засобів у великому розмірі (ч.3 ст.15, ч.2 ст.305 КК України). Двох зловмисників арештовано, вирішується питання про обрання запобіжного заходу для їх подільників.

Окрім цього, 21 березня в селі Чонгар затримали ще одного працівника запорізької міліції, який за даними слідства забезпечував постачання контрабандистів канабісом. Наразі йому повідомлено про підозру в збуті особливо небезпечних наркотиків у великому розмірі (ч.2 ст.307 КК України). Прокуратура просить суд обрати йому запобіжний захід у вигляді домашнього арешту.

Досудове розслідування кримінальних проваджень триває.

За матеріалами прес-служби прокуратури Запорізької області 

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *