Олександр Гаркуша розповів, як «законно» народитися і померти в окупації

Начальник головного теруправління юстиції у Донецькій області сьогодні в Краматорську відповів на питання журналістів про те, як жителям окупованих територій зареєструвати акти громадянського стану.

Олександр Гаркуша розповів, що для реєстрації смерті людини, померлої на території, непідконтрольній законній владі, родичам необхідно отримати в медустанові відповідну довідку, на якій повинна стояти українська печать.

– Після цього необхідно приїхати в ЗАГС будь-якого міста України і отримати свідоцтво про смерть з внесенням до державного реєстру, – повідомив начальник теруправління юстиції.

При цьому він підкреслив, що якщо на довідці буде стояти печатка так званої ДНР, свідоцтво про смерть не видадуть.

– Що стосується реєстрації народження, то тут процедура практично така ж. З довідкою з пологового будинку батьки дитини приїжджають в ЗАГС вільної території і отримують свідоцтво про народження, – розповів Олександр Гаркуша.

Він зазначив, що зараз за прострочення в реєстрації батьками новонародженого штраф не стягується.

Олександр Гаркуша також повідомив, що більшість жителів окупованих бойовиками територій вимагають від медичних установ на документах про народження і смерть ставити виключно українські печатки.

Управління інформаційної політики та з питань преси облдержадміністрації

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *