Сьогодні провів нараду з головами комітетів. Домовились про наступні кроки

Сьогодні провів нараду з головами комітетів. Цей тиждень в розкладі ВР відведено саме на роботу комітетів і саме від їх роботи залежить якість законів, які ми виносимо в зал засідань. Ми проговорили, що необхідно зробити, щоб на наступний пленарний тиждень ми мали насичений порядок денний з дійсно актуальними в нинішній ситуації законопроектами.

Домовились про наступні кроки:

1. Для узгодження позицій у комітетах має відбуватися повноцінна дискусія за участю не лише членів відповідного комітету, але й представників уряду та депутатів-ініціаторів законопроекту.

2. При представлені закону, який вносить уряд, представляти закон в комітеті має, як мінімум, заступник міністра. Це відразу може підвищити і якість дискусії і рівень довіри до урядових ініціатив.

3. Маємо започаткувати практику комітетських слухань (за аналогом парламентських) з важливих тем. Участь у цих слуханнях мають брати представники громадськості і експертного середовища. Комітетські слухання мають стати тією площадкою, де будуть відпрацьовуватися нові ідеї і підходи до нашого законодавства.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *