На тилове забезпечення Збройних Сил державою виділено рекордні кошти Загалом на…

На тилове забезпечення Збройних Сил державою виділено рекордні кошти
Загалом на потреби державних закупівель з тилового забезпечення Збройних Сил України у нинішньому році державою виділено 7 млрд. 254 млн. гривень. Про це повідомила директор Департаменту державних закупівель та постачання матеріальних ресурсів Міністерства оборони України Неллі Стельмах. За словами посадовця, за останні два десятиріччя — це рекордні кошти, які були виділені на тилові потреби військового відомства. Водночас, зазначила Неллі Стельмах, їх може виявитися недостатньо для задоволення всіх потреб армії в повному обсязі. Пояснюється це тим, що державний бюджет затверджувався тоді, коли чисельність війська була значно меншою від тієї, яку планується мати у цьому році.
— З урахуванням мобілізації, поновлення призову на строкову військову службу ми орієнтуємося на чисельність Збройних Сил близько 250 тисяч осіб. Тому вже зараз ведуться прорахунки, аби кошти на потреби тилового забезпечення такої кількості особового складу були знайдені, — повідомила Неллі Стельмах.
Як наголосила керівник Департаменту, на сьогодні додатково потрібно винайти на задоволення потреб харчування військовослужбовців 677 мільйонів гривень — на додачу до 2 млрд. 184 млн. гривень, які військове відомство отримало на харчування особового складу згідно з цьогорічним державним кошторисом видатків на оборону. Вирішення цього питання можливе або шляхом перерозподілу вже виділених Міністерству оборони коштів, або завдяки додатковим асигнуванням. Відповідну інформацію, за словами Неллі Стельмах, вже отримало Міністерство фінансів України.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *