Авдіївка залишається “гарячою точкою” на мапі антитерористичної операції. Тут що…

Авдіївка залишається “гарячою точкою” на мапі антитерористичної операції. Тут щодня чути вибухи. Постачальники не ризикують завозити в місто продукти, інфраструктура руйнується. Бойовики блокують ефір українських каналів, натомість панує російська пропаганда. Серед емоцій мешканців переважають злість, тотальна недовіра та глибокий розпач. В таких умовах два тижні тому в Авдіївці розпочала свою роботу група цивільно-військового співробітництва Збройних Сил України. Відтоді ситуація в місті змінюється на краще.
– Сьогодні ми вкотре доставили місцевим мешканцям гуманітарну допомогу від простих людей зі всієї України, – розповідає офіцер групи цивільно-військового співробітництва. – Волонтери привезли свіжий хліб, продуктові набори, засоби гігієни та теплі речі. Під час кожної такої зустрічі з людьми ми багато спілкуємося. І вже зараз помічаємо зміни у ставленні людей до військових. Достовірна інформація та добрі справи перемагають російську пропаганду. Все більше людей перестають слухати брехню про “карателів”, натомість починають вірити тому, що бачать на власні очі.
Військові також доставили гуманітарний вантаж у села поруч з Авдіївкою.
– Ми звикли, що машини по нашій дорозі зазвичай проїжджають на високій швидкості, бо всі хочуть якомога скоріше залишити небезпечні місця, – розповідають люди, – тож нас вразили військові, які зупинились, поговорили з нами, дали літнім людям пакети з продуктами, а дітям – солодощі. У декого від хвилювання навіть сльози на очах з’явилися.
Керівник групи зазначає, що робота офіцерів цивільно-військового співробітництва Збройних Сил України в Авдіївці та прилеглих селах буде й надалі посилюватися.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *