Генеральний прокурор назвав пріоритетну версію у розслідуванні авіакатастрофи літака «Боїг» рейсу MH17

У понеділок, 30 березня, у Генеральній прокуратурі України відбувся спільний брифінг Генерального прокурора України Віктора Шокіна та Голови Служби безпеки України Валентина Наливайченка щодо ходу розслідування авіакатастрофи літака «Боінг» рейсу MH17 Малайзійських авіаліній, яка трапилася 17 липня 2014 року.

Генпрокурор нагадав, що з метою розслідування обставин катастрофи згаданого літака, з представників компетентних органів Королівства Нідерландів, Бельгії, Австралії, Малайзії та України 7 серпня 2014 року було створено міжнародну спільну слідчу групу, яка вже тривалий час збирає та аналізує докази, як на території України, так і за її межами.

Генеральний прокурор України наголосив, що за вісім з половиною місяців з моменту події, яка шокувала весь світ та забрала життя 298 людей міжнародною спільною слідчою групою проведено безпрецедентно великий обсяг роботи за результатами якої можна говорити про найбільш вірогідну версію подій 17 липня 2014 року, наслідком яких стало збиття літака Малайзійських авіаліній. «Пріоритетною є версія, згідно з якою літак було збито ракетою з території Донецької області, контрольованої сепаратистами», – сказав Віктор Шокін. Він також додав, що «за наявності достатньої кількості доказів, ми розраховуємо до кінця року закінчити розслідування авіакатастрофи літака «Боїг» рейсу MH17».

Віктор Шокін відзначив значний вклад Служби безпеки України у слідчий процес.

Голова Служби безпеки України Валентин Наливайченко, у свою чергу, відзначив, що організація роботи слідства, проведена Генеральною прокуратурою України, дозволила міжнародній слідчій групі отримати необхідні докази щодо обставин злочину.

Він також зауважив, що Службою безпеки спільно з Генеральною прокуратурою та засобами масової інформації, була проведена дуже важлива робота зі спростування неправдивої інформації, яку розповсюджувала російська сторона. Така інформація, зокрема супутникові знімки, які не мали жодного відношення до трагедії, заважала об’єктивному розслідуванню кримінального провадження.

За словами Валентина Наливайченка, слідство обґрунтовано припускає, що ракету, яка збила літак Малайзійських авіаліній, було випущено з зенітно-ракетного комплексу «БУК».

У ході брифінгу було продемонстровано звернення міжнародної спільної слідчої групи до осіб, які хочуть та можуть надати корисну для слідства інформацію.

Управління зв`язків із громадськістю та ЗМІ
Генеральної прокуратури України

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *