Звернення до свідків у розслідуванні катастрофи рейсу MH17

Міжнародною спільною слідчою групою у складі спеціалістів Королівства Нідерландів, Бельгії Австралії Малайзії та України розслідується катастрофа літака Малайзійських авіаліній, рейсу МН 17 «Амстердам – Куала-Лумпур».

Досліджується кілька версій події, які спричинили цю трагедію.

Найбільш вірогідною за них є версія про збиття літака ракетою зенітно-ракетного комплексу БУК, запущеною з території Донецької області, яка контролюється сепаратистами.

В рамках дослідження цієї версії слідча група розшукує свідків, які можуть надати інформацію щодо транспортування комплексу БУК по території Донецької та Луганської областей в період з 17 до 18 липня 2014 року, екіпаж цього комплексу, а також час та обставини запуску ракети.

Під час роботи міжнародної пошукової місії на місці падіння літака вже робилося звернення до свідків. Проте, на даний час, маючи конкретні докази можливої причини катастрофи, міжнародна спільна слідча група додатково звертається до осіб, які можуть надати інформацію щодо обставин транспортування ЗРК БУК та запуску ракети.

Це звернення не означає, що міжнародною спільною слідчою групою вже остаточно і беззаперечно встановлена причина катастрофи рейсу MH17. Необхідно продовжити розслідування. З цієї причини у новому зверненні висловлено додаткове прохання до свідків надати інформацію, яка може допомогти розслідуванню трагедії.

Вказане звернення сьогодні розповсюджено онлайн на веб-сайтах і в соціальних медіа країн – членів міжнародної спільної слідчої групи, через сайти газет, радіо- і телевізійних станцій.

Відео ілюструє процес транспортування ракетної системи БУК на тягачі по території Донецької та Луганської областей, а також оприлюднює частини телефонних розмов сепаратистів.

У зверненні підкреслюється, що навіть незначна інформація також може бути корисною для розслідування. Свідків, які мають інформацію, що може свідчити на користь іншої версії згаданої події, також просять звернутися до Спільної слідчої групи (JIT).

Свідки можуть залишити інформацію на веб-сайті Спільної слідчої групи (JIT), надіслати листа електронною поштою або зателефонувати.

 

Управління зв’язків із громадськістю та ЗМІ
Генеральної прокуратури України

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *