Голова СБУ: Громадськість має стати партнером правоохоронних органів у боротьбі з тероризмом

Cьогодні у V Національному Експертному Форумі «Україна. Стрес-тест». Прийняв участь голова Служби безпеки України Валентин Наливайченко. Як повідомила прес-служба силового відомства, під час виступу голова СБУ заявив, що громадськість має стати партнером правоохоронних органів у боротьбі з тероризмом. 

Він додав, що найбільш складним на сьогодні є подолання наслідків небезпечної інформаційної агресії: «Саме в середовищі людей, які живуть чадним газом сепаратизму, чадним газом антимайдану, чадним газом комунізму, тероризму, виникають ідеї здійснення диверсій та вчинення терористичних актів проти наших громадян», – наголосив Наливайченко. За його словами, теракти в Одесі вчиняються саме такими людьми.

Найбільш небезпечним є те, що ці люди мають зовнішню підтримку. Російська Федерація та її спецслужби підтримують диверсійні, терористичні організації, у тому числі зброєю, вибухівкою, грошима, а також своїми військовими.

Голова СБУ вважає, що подолати такі виклики нацбезпеки можна лише радикальним оновленням правоохоронних органів, насамперед, у кадровому плані – залученням молоді. А також кардинальною зміною інформаційної політики, активізацією роботи з громадськістю.

«Громадяни мають бути партнерами Служби безпеки та правоохоронців… Потрібно достукатись до людей, щоб вони не підтримували диверсантів, терористів, а допомагали з ними боротися», – наголосив він.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *