Іран заперечує, що надсилає зброю екстремістам у Ємені

Міністерство закордонних справ Ірану заявило у вівторок, що уряд надіслав допомогу Ємену, але заперечило повідомлення про надіслання зброї до країни, де очолені саудівцями коаліційні сили намагаються стримати просування підтримуваних іранцями екстремістів.
 
За повідомленням державного інформаційного агентства ІРНА, представниця Міністерства закордонних справ Марзіє Афгам сказала, що звинувачення у поставках зброї екстремістам хуті – це «повна фабрикація». Афхам заявила, що літаками постачено цивільну допомогу та медикаменти.
 
Тимчасом коаліційні літаки продовжували удари по столиці країні Сані. В понеділок вони, серед іншого, уразили склад зброї, що спричинило величезний вибух.
 
В результаті іншого повітряного удару в понеділок вранці в таборі біженців у північному районі Ємену загинуло щонайменше 45 і поранення отримало ще 65 людей.
 
Працівники гуманітарної організації повідомляють, що удар був скерований проти недалекого військового об’єкту в північному районі Гарадх, але обставини атаки неясні.
 

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *