Сьогодні, 31 березня 2015 року, відбувся унікальний прес-тур для представників З…

Сьогодні, 31 березня 2015 року, відбувся унікальний прес-тур для представників ЗМІ на Банкнотно-монетний двір Національного банку України.
Керівництво НБУ та БМД під час заходу надали доступ до закритого режимного об’єкту, відкрили інформацію про повний цикл виробництва та створення елементів захисту грошей з використанням сучасних світових технологій та обладнання.
Як наголосив заступник Голови НБУ Яків Смолій, створення складного високотехнологічного виробничого підприємства “з чистого аркуша” дозволило оптимально підібрати технології та обладнання для виготовлення захищеної продукції на найвищому світовому рівні. “Технічне оснащення, витратні матеріали, висококваліфікований персонал, поступова модернізація виробництва, що має на меті оновлення обладнання та запровадження новітніх сучасних технологій, без перебільшення, ставлять БМД в один ряд з найкращими світовими підприємствами цієї галузі”, – підкреслив він та додав, що БМД на 100% забезпечує потребу держави у виготовленні власної грошової одиниці: банкнот, розмінних та обігових монет, а також бланків цінних паперів, державних нагород та великого асортименту сувенірної монетної продукції.
Генеральний директор Банкнотно-монетного двору НБУ Анатолій Шевчук зауважив, що Національний банк України наразі має сучасну і потужну матеріально-технічну базу для виробництва захищених грошових знаків, чим мають можливість пишатися лише 60 центральних банків світу. “Безумовно, власне виробництво грошових знаків, рівень та сучасність їх захисту є складовою іміджу країни. У сучасних умовах НБУ готовий забезпечити економіку держави банкнотами і монетами необхідних номіналів та високої якості”, – підкреслив він. За його словами, річна виробнича потужність Банкнотно-монетного двору становить близько 1,8 млрд. банкнот та 1,2 млрд. монет, що дає змогу забезпечувати внутрішні потреби України і виготовляти продукцію на замовлення інших держав.
Журналісти мали можливість відвідати такі спеціалізовані виробничі підрозділи Банкнотно-монетного двору як Банкнотна фабрика (цех виготовлення друкарських форм, друкарський цех та цех обробки продукції) та Монетний двір (відділ розроблення дизайну, цех карбування розмінних та обігових монет, цех виготовлення орденів і медалей, цех карбування ювілейних та пам’ятних монет).
Діяльність Банкнотної фабрики зосереджена, у першу чергу, на виготовленні грошової одиниці України – банкнот гривні. Під цю потребу побудований виробничий процес з властивими для банкнотного виробництва технологіями, обладнанням, витратними матеріалами.
Монетний двір – це є унікальне сучасне підприємство, яке оснащено обладнанням провідних виробників світу і виконує повний цикл з виготовлення розмінних, обігових, ювілейних та пам’ятних монет, орденів, медалей на замовлення НБУ.
Керівник прес-служби Інна Гордієнко відзначила, що важливою метою заходу було не лише інформування ЗМІ відповідно до їх запитів щодо аналізу стану готівкового обігу, а й бажання наживо продемонструвати журналістам всі процеси виробництва та відповісти на всі запитання, що стосуються повного циклу виготовлення грошей: від створення дизайну і елементів захисту української валюти до пакування монет та паперових банкнот. Усього було запрошено 20 представників ЗМІ (7 телеканалів і 4 суспільно-політичних видання: Перший національний канал, ТРК «Україна», телеканал «ICTV», телеканал «Студія 1+1», 5 канал, 24 канал, Громадське телебачення, газета «ВЕСТИ», Комсомольская правда в Украине, Деловая столица, Газета Факти).

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *