Ядерні переговори з Іраном: останній день

Учасники переговорів Ірану і шести світових держав у вівторок у швейцарській Лозанні проводять заключний день переговорів щодо ядерної проблеми. Сторони добровільно взяли на себе зобов’язання до кінця березня завершити дискусії, які тривають 18 місяців, і укласти рамкову угоду.  

Дипломати висловили сподівання, що їм вдасться подолати розбіжності в таких питаннях як тривалість будь-яких обмежень щодо ядерної діяльності Ірану, темп скасування економічних санкцій ООН, а також відновлення санкцій, в разі Тегеран не дотримається взятих на себе зобов’язань.

Державний секретар Джон Керрі заявив, що все ще залишаються складні питання. «Ми напружено працюємо, аби їх вирішити», заявив Керрі. Проте голова іранської делегації Аббас Арагчі не виключив можливості досягнення домовленості у вівторок або в середу.

Іран, Росія, Франція, Британія, Китай, Сполучені Штати та Німеччина вже двічі продовжили самопроголошені крайні терміни для досягнення домовленості від часу, коли вони у листопаді 2013 року погодилися на тимчасову ядерну угоду.

 

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *