Українські військові чітко дотримуються режиму припинення вогню, відкриваючи вог…

Українські військові чітко дотримуються режиму припинення вогню, відкриваючи вогонь у відповідь виключно із дозволеної зброї та лише при явному нападі на свої позиції
Посадовими особами Військової служби правопорядку у Збройних Силах України проведено перевірку інформації стосовно загострення бойових дій у населеному пункті Широкіно на Донеччині, яка була розміщена 28 березня 2015 року на офіційному сайті ОБСЄ.

Встановлено, що 27 березня о 14.35 зі стаціонарного спостережного посту на північно-західній околиці населеного пункту Бердянське Донецької області було зафіксовано порушення режиму припинення вогню з боку незаконних збройних формувань зі східної частини населеного пункту Широкіне Донецької області.

Обстріл із мінометів калібру 82 і 120 мм, автоматичних гранатометів
АГС-17 та стрілецького озброєння здійснювався по позиціях однієї з військових частин ЗС України та підрозділів Національної гвардії України, які виконують завдання у районі західної околиці населеного пункту Широкіне Донецької області.

Ураховуючи, що обстріл загрожував життю та здоров’ю особового складу, було надано дозвіл на відкриття вогню у відповідь із дозволеної зброї.

З 15.06 до 18.55 мінометними розрахунками ЗС України та Національної гвардії України відкривався вогонь у відповідь із 82 мм мінометів, про що було зроблено відповідні записи у Журналі ведення бойових дій військової частини.

О 18.55 обстріл незаконними збройними формуваннями з мінометів калібру 82 і 120 мм та автоматичних гранатометів АГС-17 позицій українських військових припинився.

За словами офіцерів, які 27 березня 2015 року виконували завдання на стаціонарному спостережному посту на північно-західній околиці населеного пункту Бердянське Донецької області, представники СММ ОБСЄ на момент фіксації порушення режиму припинення вогню з боку незаконних збройних формувань знаходились біля штабу військової частини Збройних Сил України, але вже за 10 хвилин на автомобільному транспорті поїхали у напрямку
міста Маріуполь та весь час, коли був обстріл з боку незаконних збройних формувань, були відсутні у районі бойових дій.

Прес-служба Міноборони (За матеріалами Військової служби правопорядку)

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *