Сьогодні разом з депутатами та експертами працювали над законопроектом, який за…

Сьогодні разом з депутатами та експертами працювали над законопроектом, який забезпечить розширення повноважень органів місцевого самоврядування щодо надання адміністративних послуг.
За останні роки у цій сфері відбувалась все більша і більша централізація, а відповідно збільшувалась і корупція. Але навіть і в цих умовах були приклади створення органами місцевого самоврядування сучасних центрів надання адмінпослуг – «прозорих офісів». Сьогодні, до речі, з жалем згадували і подібний центр у Луганську, який свого часу був серед найкращих.
Наше завдання – щоб практика роботи таких офісів стала нормою. З Міністром юстиції Павлом Петренко маємо спільний підхід – у віданні держави мають залишитися лише стандарти, алгоритми, контроль та утримання реєстрів. Надавачами послуг мають бути органи місцевого самоврядування, а по деяких позиціях нотаріуси і навіть банки. Головна ідея – мінімум бюрократії, людям має бути зручно.
Ось як працює Прозорий офіс у Вінниці:
http://transparent.vmr.gov.ua/default.aspx


Transparent
transparent.vmr.gov.ua
Вінницький Центр адміністративних послуг “Прозорий офіс” розпочав роботу у вересні 2008 року. Цей проект був реалізований Вінницькою міською радою за ініціативою міського голови Володимира Гройсмана. Створення “Прозорого офісу” стало логічним етапом процесу запровадження нової філософії відносин між…

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *