Запобігання корупції – один із пріоритетних напрямків діяльності Генерального шт…

Запобігання корупції – один із пріоритетних напрямків діяльності Генерального штабу ЗС України

Генеральний штаб Збройних Сил України висловлює вдячність небайдужим українцям, громадським та волонтерським організаціям за взаємодію та висвітлення фактів, що можуть містити ознаки корупційних правопорушень у військовій сфері. Але при цьому варто зазначити, що допис у соціальній мережі без вказання конкретних фактів – лише шкодить, адже він не дає права відповідним органам розпочати розслідування, а от видимість того, що корупція, можливо, має місце – цілком таки створює.
Група з питань запобігання та виявлення корупції Генерального штабу Збройних Сил України звертає увагу, що викладення інформації у повідомленнях про порушення антикорупційного законодавства має певні критерії, дотримавшись яких можна запустити механізм суворої антикорупційної перевірки та домогтися покарання винних.
Законом України “Про запобігання корупції”, який вступає в дію з 26 квітня 2015 року, передбачено, що повідомлення про порушення вимог цього Закону підлягає розгляду, якщо наведена у ньому інформація стосується конкретної особи та містить фактичні дані, які можуть бути перевірені.
Також перевірці підлягають анонімні повідомлення, якщо вони оформлені відповідно до зазначених вимог.
Разом з тим, за ст. 53 Закону України “Про запобігання корупції”, особи, які надають допомогу в запобіганні й протидії корупції, перебувають під захистом держави. Особа або члени її сім’ї не може бути звільнена чи примушена до звільнення, притягнута до дисциплінарної відповідальності чи піддана з боку керівника або роботодавця іншим негативним заходам впливу або загрозі таких заходів у зв’язку з повідомленням нею про порушення вимог цього Закону іншою особою.
У випадках наявності інформації, що стосується конкретної особи, та містить фактичні дані, які мають ознаки корупційних правопорушень та можуть бути перевірені, просимо Вас оперативно звертатися до Групи з питань запобігання та виявлення корупції Генерального штабу Збройних Сил України (antikorupzsu@ukr.net).

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *