17-18 квітня у рамках щорічних Весняних зборів керуючих Міжнародного валютного ф…

17-18 квітня у рамках щорічних Весняних зборів керуючих Міжнародного валютного фонду та Світового банку українська делегація взяла участь у серії робочих зустрічей та нарад.

Зокрема, відбулись зустрічі з Головами центральних банків Швеції та Нідерландів, на яких окрім загальних питань були погоджені засади співробітництва та надання НБУ технічної допомоги. Також проведено робочі зустрічі з головами центральних банків Польщі, Австрії та Китаю. В ході зустрічі з китайською стороною НБУ було запрошено до підписання подовження існуючої своп-лінії з Китаєм.

Важливим напрямком роботи української делегації є проведення переговорів та зустрічей для залучення інвестиції та задля формування позитивного іміджу України серед інвестиційного середовища. Так, Голова Національного банку Валерія Гонтарева виступила з промовою на щорічному інвестиційному семінарі, організованому JP Morgan Global Research Group, та відповіла на питання понад 100 присутніх інвесторів щодо макроекнономічної ситуації в країні, перспектив реструктуризації запозичень, а також стану банківського сектору та змін в секторі, що вже стають помітними. Голова НБУ також виступила з промовою на конференції для інвесторів «Світові інвестори на ринках, що виникають», організованій Bank of America Merill Lynch. Інвестори, до яких належать найбільші власники активів у країнах з ринками, що виникають, виявили високу зацікавленість можливостями співпраці, ставили питання щодо стану справ в Україні. Крім того, відбулась зустріч делегації України за участі міністра фінансів Наталі Яресько та міністра економічного розвитку та торгівлі Айвараса Абромавічуса з Виконавчим віце-президентом Міжнародної фінансової корпорації паном Джин-Йонг Цай. На зустрічі обговорювались перспективи проектів у агробізнесі, енергетиці та банківському секторі – Міжнародна фінансова корпорація виявила зацікавлена в інвестиціях в Україну та наданні відповідної допомоги.

За напрямком співробітництва з Міжнародним валютним фондом Голова НБУ Валерія Гонтарева провела ряд робочих зустрічей з керівництвом Європейського департаменту МВФ та місії по Україні, темою яких стала програма МВФ по Україні.
Робота української делегації триває.

На фото: голови центральних банків-учасників Міжнародного валютного фонду

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *