Ветерани АТО мають залучатися до патріотичного виховання молоді – А.Таранов

В Адміністрації Президента України під головуванням заступника Глави АПУ Андрія Таранова відбулася установча нарада з питань патріотичного виховання дітей та молоді.

“Ми зараз стоїмо перед великим викликом і, на жаль, мир стає не просто побажанням, а метою нашого життя. Тому патріотичне виховання сьогодні є вкрай важливим”, – зазначив А.Таранов на початку зустрічі.

Під час обговорення кроків, необхідних для налагодження процесу патріотичного виховання в сучасній Україні, учасники наради наголошували на необхідності створення єдиної стратегії, нових підходів та якості навчальних програм. Учасники наради дійшли висновку, що лише комплексний підхід, співпраця міністерств, відомств, громадських організацій можуть дати якісний та позитивний результат.

Заступник Глави АПУ Андрій Таранов наголосив на важливості залучення до виховного процесу ветеранів АТО, які могли б проводити зустрічі з учнями шкіл. “До кожного класу дитячої школи, до кожного дитячого садочку повинен завітати ветеран АТО. Прикладом патріотизму має бути не закордонний актор з екрану, а конкретна, реальна людина, яка навчалася у цій школі чи класі і героїчно проявила себе під час захисту Батьківщини”, – сказав він, висловивши переконання, що живе спілкування з реальними учасниками подій неодмінно сприятиме патріотичному вихованню дітей та молоді.

Учасники зустрічі наголошували на необхідності розробки державної програми з патріотичного виховання, а також спільно з Інститутом національної пам’яті методичних рекомендацій для навчальних закладів України. Наголошувалося на тому, що міністерства та відомства спільно з громадськими організаціями мають розробити і впроваджувати реальні заходи вже найближчим часом.Серед питань, які також обговорили присутні, – проведення заходів 8-9 травня, організація роботи літніх таборів та включення у їх роботу програми патріотичного виховання та медичної підготовки з надання першої допомоги, підготовка до 2015-2016 навчального року.

У нараді взяли участь Заступник Глави АПУ Ростислав Павленко, Уповноважений Президента з прав дитини Микола Кулеба, народні депутати України Ірина Фріз та Артур Герасимов, начальник відділу позашкільної освіти, виховної роботи та захисту прав дитини Міністерства освіти та науки Алла Середницька, керівник відділу патріотичного виховання Міністерства у справах молоді та спорту Микола Ляхович, представники Міністерства оборони, МВС, Національної гвардії, Державної прикордонної служби, а також представники громадських організацій голова Ради всеукраїнської асоціації випусників суворовських училищ та воєнних ліцеїв “Кадетська співдружність” Володимир Чеповий, голова ГО “Ресурсний центр патріотичного виховання “Звитяга” Андрій Гордієнко, голова ГО “Молодіжний клуб джура” Анатолій Грива, керівник дитячо-юнацького товариства “Січ” Борис Скребцов, заступник голови Молодіжної організації “Пласт – Національна скаутська організація України” Юрій Юзич, менеджер з адвокації “Реанімаційного пакету реформ” Ярослав Ярчишин.

Наступна нарада, в порядку денної якої підготовка конкретних пропозицій для розробки Всеукраїнської стратегії патріотичного виховання дітей та молоді в Україні, а також напрацювання пакету необхідних документів, відбудеться 24 квітня.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *