Восени військовослужбовці Збройних сил України та інших збройних формувань отрим…

Восени військовослужбовці Збройних сил України та інших збройних формувань отримають нову військову екіпіровку та єдиний бойовий комплект, наближений до міжнародних стандартів НАТО. Про це заявили керівник робочої групи Міністерства оборони України з реформування системи матеріального забезпечення армії Костянтин Лєснік та литовський військовий фахівець Маріус Шульга під час прес-брифінгу в Українському кризовому медіа-центрі.
Головною реформою системи забезпечення армії стане створення єдиного центру, який займатиметься закупівлею, отриманням та контролем якості військової екіпіровки. За словами експертів, наразі в Україні діє радянська система, де усі три напрямки не координують роботу один з одним. “Єдиний центр зможе відповісти на питання хто винен у разі використання неякісних матеріалів у обмундируванні, а також яким чином забезпечити нашу армію”, – сказав Лєснік.
Також спікери анонсували створення нових вимог до боєкомплекту, який має прийти на зміну старим радянським нормам. “Контроль якості проходить за постановами 1965 і 1966 років, де для військового не передбачається бронежилет”, – зазначив Лєснік. Із новим контролем якості Міністерство оборони зможе обирати найкращих виробників для державних закупівель.
Маріус Шульга наголосив, що досвід реформування Збройних сил Литви, як країни, що перейшла з радянських стандартів на західні, може бути корисним для України. Зокрема, пріоритетом для переоснащення армії має стати кінцевий комплект, потрібний кожному військовослужбовцю, а не спроможності місцевої оборонної індустрії. “Доступ іноземних оборонних компаній на український ринок дозволить закупити необхідне оснащення та дасть поштовх для розвитку української промисловсті”, – сказав Маріус Шульга.


Українські військові матимуть екіпіровку, наближену до стандартів НАТО, вже цієї осені
uacrisis.org
Українські військові матимуть екіпіровку наближену до стандартів НАТО вже цієї осені – військові експерти

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *