Широкине. Колись цей населений пункт, розташований на узбережжі Азовського моря,…

Широкине. Колись цей населений пункт, розташований на узбережжі Азовського моря, у курортний сезон гостинно приймав відпочивальників з усіх куточків України, ближнього та дальнього закордону.
А ще – це історичне місце. Так, поблизу гори Шпиль, яка є однією з визначних місцевих пам’яток, зупинявся О.С.Пушкін на шляху до заслання. Саме ці чудові українські місця надихнули російського поета на написання багатьох творів. Чи міг тоді геній навіть уявити собі, що пройде час і Широкине стане справжньою передовою, місцем запеклих боїв, де Україна вимушена відстоювати право на вибір свого майбутнього, на мирний шлях до цивілізованого світу?!
Сьогодні село Широкине — епіцентр бойових дій, що знаходиться на лінії розмежування, за 15 км від стратегічно важливого міста Маріуполь. Щодня бойовики незаконних збройних формувань порушують Мінські угоди та обстрілюють цей населений пункт, цілеспрямовано знищуючи усе живе. Місцеві вулиці нашпиговані вибухонебезпечними предметами, боєприпасами та розтяжками. Серйозно пошкоджені практично усі приватні будинки та об’єкти інфраструктури.
З мешканців тут залишилося близько сорока осіб. Серед них- люди переважно похилого віку, які вже не в змозі покинути власні оселі. Усі вони щохвилини моляться за мир — за мир в Широкиному! За мир в Україні!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *